Crowdfunding via OAMKB

Crowdfunding Eindhoven - Gemert - Venray

Crowdfunding regel je via OAMKB! OAMKB is gek op crowdfunding. De diverse ervaringen en afspraken met verschillende crowdfunding-platforms maakt OAMKB namelijk sneller én succesvoller. Heb jij een financieringsvraag? Wil je die realiseren door middel van crowdfunding? Dan helpt OAMKB Eindhoven - Gemert - Venray je maar al te graag! Laat de aanvraag door OAMKB Eindhoven - Gemert - Venray verzorgen.

Voordelen van crowdfunding

Crowdfunding heeft meerdere voordelen, te weten de volgende:


Binnen drie weken tijd geld op je bank

Crowdfunding is een snelle wijze van investeren. MKB-bedrijven komen bij reguliere banken niet snel aan bod en bovendien duurt de procedure vaak te lang. Een goed uitgevoerde crowdfunding zorgt ervoor dat je jouw investering al binnen drie weken op de bank hebt staan.


Crowdfunding is een marketingtool

Crowdfunding is meer dan alleen het verzamelen van geld: het is ook een marketingtool. Met crowdfunding ontwikkel je een soort fanbase. Een ondernemer moet zijn of haar eigen aanvraag promoten. Daarbij begin je bij intimi als vrienden en familie. Leg hen een propositie voor zodat ze begrijpen wáár je deze investering dan voor nodig hebt en richt je op je netwerk. Zorg ervoor dat iedere relatie een aanvraag krijgt te zien en helpt deze te verspreiden. Met social media is dit makkelijker dan ooit, hoewel ook mail en persoonlijk contact een grote rol spelen. Op die manier bouw je direct een draagvlak én bekendheid op. OAMKB speelt hierbij graag een rol: we brengen je in ons eigen, grote netwerk onder de aandacht. Een aanvrager biedt klanten ook iets extra's waarmee je weer andere klanten trekt. Voorbeeld: als horeca-ondernemer biedt je investeerders, in ruil voor bijvoorbeeld geld voor een verbouwing, een barkruk met een persoonlijke naam erop.


Crowdfunding is een marktonderzoek

Investeerders beleggen graag in organisaties waar ze een toekomst of een goed plan inzien. Daarmee geeft een businesscase tijdens crowdfunding ook direct inzicht op je marktonderzoek. Wordt deze gewaardeerd, dan weet je dat het met het onderzoek ook goed zit. Een aanvraag plaatsen kun je al doen vóór je zelf kosten maakt met de opstart van het bedrijf. Zo weet je direct of jouw project of ideeën aanslaan.

Hoe werkt crowdfunding?

Crowdfunding kun je het beste zien als een marktplaats van geld. OAMKB werkt bijvoorbeeld nauw samen met geldvoorelkaar.nl. Hierop bestaat het principe van vraag en aanbod. Daarbij belegt de 'crowd' kleine bedragen in een onderneming die zij zelf hebben uitgekozen. De ondernemer legt zijn plan voor en vraagt geïnteresseerden om de plannen mee te financieren.


OAMKB regelt het voor je

OAMKB verzorgt voor jou de complete crowdfunding, inclusief het verzamelen en en controleren van belangrijke gegevens, het schrijven van de pitch, het indienen van de aanvraag bij bijvoorbeeld geldvoorelkaar.nl én het monitoren van de voortgang.

Wat zijn voorwaarden van crowdfunding?

De ondernemer kiest zelf de looptijd en het rentepercentage. Daarbij geldt een maximum looptijd van vijf jaar. Een faillissement van de geldvrager leidt er meestal toe dat de financier zijn geld kwijt is. Door niet op één, maar op meerdere ondernemingen in te zetten, verdelen investeerders dit risico over meerdere projecten over partijen.

Voor wie werkt crowdfunding?

Iedere onderneming mag een aanvraag doen - zowel starters als bestaande bedrijven. Aanvragen zijn tot nu niet boven de €1.000.000,- uitgekomen. Het draait er allemaal om of jij als ondernemer in deze tijd ziet waar de kansen liggen. Het criterium 'kun je aflossen in de gestelde looptijd' is daarbij doorslaggevend. OAMKB begeleidt jouw crowdfunding-aanvragen. Ben je een klant, dan investeren we het bedrag van €500 direct terug in jouw onderneming via crowdfunding.

'Stapelfinanciering uitkomst'

De financiering via banken geldt nog steeds als de meest voordelige. Rentepercentages kunnen op 4,5 procent uitkomen, waar dit voor crowdfunding al snel richting de tien procent gaat. MKB-ondernemers kunnen echter niet bij banken terecht. Tenzij er met een stapelfinanciering wordt gewerkt. Hierbij wordt de financiering deels door de ondernemer zelf geregeld, zorgt de bank voor een ander deel en wordt het derde deel gefinancierd door middel van crowdfunding. Deze manier van financieren is tijdens de recente jaren erg in trek. Wél kost het meer tijd dan crowdfunding alleen.

Méér weten over crowdfunding? Vraag hier een offerte aan of neem contact met ons op!

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?